lauantai 28. helmikuuta 2015

Lomaillen

Niin se viikko vierähti. Pidin sitten ihan oikeasti lomaa, ja täytyy sanoa että teki todella hyvää.
Taisimme torstaina tehdä päätöksen että lähdemme sunnuntaina ja jätinkin sitten viikonlopun torit väliin kun kelit oli niin huonot.

Sunnuntai aamuna starttasin veljeni kanssa lentokentälle ja nappasimme kyydin Rovaniemelle.
Ainut poro koko reissussa nähtiin ensimmäisen tunnin sisällä ja hotellin kaiteeseen kiinnitettynä.
Vietimme yön rovaniemellä ja suuntasimme bussilla maanantaina Kuusamoon.
Juu no bussit on hiukan eri käsitys meilläpäin ja kyyti oli kyllä etelännaiselle aikas kokemus. Huikeeta ylinopeutta, lehtien jakoa matkalla, kiireettömyys noin muuten ja käytiin ihan tankkaamassa pikku bussi kesken reissun :)

Kävimme lillumassa kylpylässä yhdn yön ja suuntasimme takaisin rovaniemelle. Kävime tutustumassa Kuusamon palolaitokseen matkalla ja siellä mukava palomies esitteli meille pelit ja vehkeet.
Emme saaneet majoitusta kun ulkomaalaiset olivat vallanneet hotellit joten nappasime junan ja suuntasimme kohti kotia.
10h istumapaikalla junassa ei ollut herkkua, varsinkaan kun en osaa nukkua kuin selälteen peiton kanssa mutta muutama päivä siinä menikin että palauduin reissusta.

Maanantaina jatketaankin taas uudella energialla työn parissa. Teki hyvää lapissa vain istua autossa ja tuijottaa ohi meneviä tuntureita ja ajatella yritys juttua ilman paineita ja tressiä :)

maanantai 16. helmikuuta 2015

Sellanen lauantai

Viikonloppu on vietetty ja tosiaan kävimme pyörähtämässä tampereella.
Matkaan lähdettiin aamulla kuuden aikaan ja perillä olimme kahdeksalta.
Paikka näytti kivalta ja aamulla täyttyi heti iloisista käsityöläisistä.

Saimme kivan päätypaikan.
Tapahtuma oli oikein mukava, ainoastaan asiakkaat puuttuivat. Järjestäjäkin oli hiukan ihmeissään kun oli niin vähän kävijöitä. Itse nyt sain melkein omani takaisin mutta moni jäi nollille. Lähdimmekin kotiin jo kahden jälkeen kun mielummin sitä ajaa valosalla.
Keskellä päivää yksi tuvamiehistä tuli yht äkkiä kyselemään että olinko pirkkahallissa syksyllä kädentaidoilla, olin hetken kysymysmerkkinä ja vastasin myöntävästi. Kertoi että oli ollut sielläkin ovimiehenä ja olin kuulemma tutun oloinen :D 

Äitini oli nukkekoti tapahtumassa, sieltä ei valitettavasti ole kuvia mutta tapahtuma oli ollut oikein onnistunut ja kävijöitä oli käynyt.

Kävimme mieheni kanssa eilen syömässä ja pöydällä oleva valaisin lumosi minut täysin!
Siinä oli mosaiikki työhön laitettu siemenhelmiä. Aivan ihana kokonaisuus.



perjantai 13. helmikuuta 2015

Ystävänpäivää...

Olen  tällä viikolla kärsinyt kovasta selkäkivusta joten liikkuminen on ollut mahdotonta. Onneksi lauantaina on tämä tapahtuma niin olen käyttänyt ajan hyödyksi ja väkertänyt myytävää.

Tässäpä esimerkki tuotoksista ja se sisältää pienen viestin :)
Yritän tänä viikonloppuna saada möffelien sivut auki.

maanantai 9. helmikuuta 2015

Uusi viikko ja uudet kujeet

Dodiih, näinpä minäkin sain eilen flunssan. On tää niin ihanaa kun päässä poksuu, humisee ja silmät seisoo. Ajatuksetkin tuntuu liikkuvan eteenpäin puolet pienemmällä vauhdilla.

Noh lauantaina on kaksi tapahtumaa joihin meille on varattu paikat.  Nukkekoti tapahtuma sekä
Ystävänpäivä tapahtuma.
Näillä näkymin joudun jättämään nukkekoti tapahtuman pois kun en saakkaan sinne auttajaa.

Möffeleitäkin täytyisi tehdä lisää mutta onneksi työskentelen parhaiten paineen alla.

Olen haaveillut pakettiautosta, siitä että tavarat voisivat olla siellä ja ne olisi helppo purkaa ja täyttää. Mutta nyt kun on pieni mahdollisuus saada sellainen niin huomaan että epäröin asiaa :)
Sellaisen auton parkkipaikan etsiminen kaupungeista olisi jo oma hommansa mikä pisti miettimään että tarviinko sitä kuitenkaan. Olisiko se vain kaunis ajatus paperilla mutta todellisuudessa hankalampaa. Totesin viime kesänä matkailuauton kanssa että siinä on itseasiassa enemmän huonoja puolia kuin hyviä, pelkästään se että se syö bensaa tuplat verrattuna meidän autoon ja tavaroiden kuskaus makuupuolella oli todella hankalaa. Viime kesällä laskimme jyväskylän reissusta että ottaessamme halvan hotellin oli se 10e kalliimpi kuin matkailuautolla liikkuminen.

Mutta tänään siis tilausten purkua ja viikonlopun suunnittelua.

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Saako huutaa?

Olen aika impulsiivinen ihminen, jos soitat ja kysyt että lähdetäänkö tänään lappiin ja tullaan takaisin kun päästään niin voi olla että lähden mukaan :) Olen jo aikoja sitten päättänyt että elämä kuljettaa ja tilaisuuksiin on tarttuttava.

Joku pörssimeklari katsoisi kirjanpitoamme pyöritellen päätään ja kysyisi että miten sä jaksat tehdä tätä? Niin vielä ei ole miljoonat tilille pamahtaneet mutta olen vakaasti päättänyt että kyllä se tästä. Kasvu on ollut tasaista mutta minun mieleen hidasta. Se että vuosi sitten sain palkattua kirjanpitäjän auttoi jo suuresti taakkaani.

Monesti kuulee että helmiä on helppo myydä jne. Mutta teeppä tätä työksesi ja vielä pienellä budjetilla. Voin kertoa teille jotka ovat mukaan astuneet myöhemmin että Helmikuume aloitti aikoinaan niin että äitiysrahasta tilasin kilon tavaraa joka kuukausi. Nyt varasto on yli 1600 tuotetta ja elän yritykselläni. Teen kyllä tosiaan kaikkea muutakin mutta syy möffeleihin ja Inkkipinkkiin on aika pitkälti oma mielenterveys joka tarvitsee joskus irtiottoja.

Ja koska minullakin on huonoja päiviä niin tänään on ollut taas super MAANANTAI. Ehkä se huomenna helpottaa :) ja tiädän että tänään on tiistai.

Aloin kutomaan jotta saisin hetkeksi ajatukset pois sairauksista ja yrityksestä. Kyllä tämän miehen tauti on Enteroa ja lapsille tuli jonkisortin jälkitautina todella ikävää yskää ja lunssaa.

Asiakkaat on yksi syy jonka takia jaksan, huonoina kuukausina kun vitkutellaan pienellä budjetilla uskon ja luotan että seuraava kuukausi on parempi. Kun ihminen on sujut itsensä kanssa tuntuu elämä helpommalta. Itse tunnistan ailahtelevat mielialani kuten miehenikin ja tietää ettei tämä ole lopullista vaikka tänään hokisin Kissi vähähiilarin tyyliin
-Mä oon niin TÖÖT-

Näin viime yönä painajaista zombi miehestäni ja hyvin vihaisista käärmeistä jotka purivat, ehkä ne enteilivät tätä vähän masentavaa päivää. Tiedostan että varma merkki sairastumiselleni on yleensä huonotuulisuus, ehkä tämä on vain merkki siitä että huomenna on kuumetta minullakin.


maanantai 2. helmikuuta 2015

Vuoden ekat markkinat...

Noniin, perjantai meni möffeleitä tehdessä ja lauantai meni kokonaan niiden paketoinnissa ja uusien telineiden kokoamisessa. Jotenkin olin todella hidas ja lauantaina lopettelin vasta klo:23.00 jälkeen. Kun olin saanut tavarat pakattua ja vihdoin autoon oli kello jo yli puolenyön.

Aamulla viideltä ylös ja nokka kohti Hakaniemeä. Nurmijärven kohdalla lumipyry oli niin sakea että en meinannut omalla kaistalla pysyä kun yksinkertaisesti ei ollut kaistoja ja auroista ei tietoakaan. Pysähdyimme liikenneasemalle ja pakko oli kurkata päivän sää ennustetta.

Se ei ollut ihan sitä mitä oli luvattu koko viikon. Luvassa oli koko päivälle sankkaa lumisadetta ja nolla keliä. Hetken pohdinta, auto ympäri ja kotia kohti.

Jäi siis toripäivä tekemättä mutta liikaa oli riskejä päivän pilaantumiseen. Tuotteet olisivat ottaneet nokkiin kosteudesta ja kun kerrostalossa asuu niin teltan kuivaaminen ei ole kauhian helppoa.

Pidinkin sitten ihan virallisesti vapaata ja koska mies oli kuumeessa viikonlopun niin vähän odottelin että itsekkin tulisin mutta onneksi ei.

Taas on siis uusi viikko edessä, ainakin meillä on tarpeeksi lunta jos ei muuta :)

Tänään kun tilaukset on hoidettu, sitä voisi taas vähän laitella uusia tuotteita.