tiistai 27. tammikuuta 2015

Jalokivimessut

Noniin, viikonloppu on takanapäin. Reissuun lähdettiin miehen kanssa kun meillä oli eilen hääpäivä ja vähän sitä juhlittiin työn ohessa.
Lauantaina 5.00 ylös ja lähdettiin kohti Tamperetta. Olin muten yllättynyt miten iso Tampereen yliopisto oikein on :)

Olimme paikalla kahdeksan jälkeen, laiteltiin siinä paikkaa kuntoon.
Messut olivat kolmessa kerroksessa, ensimmäisessä oli parisuhdemessut ja ylimmässä oli jalokivimessut. Keskimmäisessä oli vähän kumpiakin näytteilleasettajia.

Kello löi kymmenen ja messut alkoivat.

Näin ruuhkaisaa oli koko ekan päivän!
Ihmisiä oli salissa varmaan kerrallaan 10-20kpl ja oli muuten ensimmäiset helmimessut mistä minä suljin paikkani jo klo:15.00 ja katosin paikalta. Tutustuimme Tampereeseen ja kävimme syömässä. Hotellissa kävimme saunomassa ja kun palasimme niin äitini soitti ja kertoi että keskimmäisellä oli 40 kuumetta. Eli se maanantain tauti oli tarttunut pienempiin.

Seuraava päivä oli aivan samanlainen ja otin takkiin ikävästi.
Kyllä siinä naapuritkin kertoilivat että ulkoiluttivat vain tuotteitaan :)

Tämä on tätä yrittäjän elämää. välillä maksetaan siitä että saadaan naama esille messuille.

Noh illalla nousi pienimmällekkin kuume ja maanantai meni sitten hoitaessa kuumepotilaita.
Illalla kun ne vihdoin saatiin nukkumaan laitoin miehen tekemään torille korutelineitä.
Sunnuntaina olisi tarkoitus ulkoiluttaa näitä ja nyt jännitänkin että saanko loput tarvikkeet ajoissa kun tilasin verkkokaupasta. Liikkeestä josta hain nämä oli niin pienet varastosaldot että sovimme tilaamisesta verkkokaupasta.

Sunnuntaina on Hakaniemen tori ja siellä ollaan korujen ja teen kanssa päivä :)
Olin siellä vuosi sittenkin ja muistoksi jäi se kylmyys mikä tulee luihin asti kun merituuli puskee mutta nyt toivottavasti osaan pukeutua lämpimämmin.
Eilen tuli lehti jossa oli julkaistu tämän minun voittokin :D


torstai 22. tammikuuta 2015

Voitin!

Osallistuin viime vuonna Markkinaperinteen tuen arvontaan ja voitin ässä arvan. Itseasiassa arvalla voitin sitten 5euroa :) No tänä vuonna osallistuin samaiseen skabaan ja voitin ilmaisen paikan Joensuun markkinoille. Jei, voitto historiani ei ole hirveän pitkä joten otan tämän ilolla vastaan. Kylläkin tuttavani oli myymässä viime jouluna tässä tapahtumassa ja ei ollut hääppöinen mutta täytyyhän voitto nyt lunastaa.

Kävin tänään shoppailemassa laatikoita ja muuta rekvisiittaa joista aijon kesän torille saada uudet esittely kamppeet.  Ruuvit ja muut unohdin täysin kun olin niin innoissani löydöistä.

Tänään olisi luvassa inkki pinkkiin saada lisää tavaraa ja Helmikuumen uutuksia pussitella.
Jos alan nyt hommiin niin ehkä saan ne laitettua ennen iltaa :)

tiistai 20. tammikuuta 2015

Sairastellen

On oikein sellanen lapsellinen olo, tekisi mieli viskata jotain seinää ja huutaa niin paljon kuin kitalaesta lähtee mutta taidanpa ottaa vaik kupposen kahvia ja yrittää käyttäytyä.

Eilen oli jotenkin niin vaikea päivä, ei inspannut herätä, ei tehnyt mieli tehdä töitä, kotona oleminenkin jotenkin ahdisti. Kolmen pintaan kun työt oli hoidettu, otin rentouttavan suihkun, kipitin torkkupeiton alle lemppari kirjan kanssa ja kuinkas ollakkaan puhelin soi. Tarhasta ilmoittivat että esikko on kuumeessa, ei muuta kuin hobitit kotiin ja ilta menikin ihmetellessä kun kuume ei meinannut laskea millään. Yö meni sitten valvoessa kun esikko alkoi oksentamaan.

Tänänä tein päätöksen etten pakkaa tilauksia, en ole satavarma vieläkään mikä tämä pöpö on. Tänään poitsulla ollut vain lämpöä mutta jos nyt on jotain influenssaa niin parempi pysyä neljän seinän sisällä.

Palaten tuohon kirjoituksen alkuun, jostain syystä aina kun olen itse tulossa kipeäksi niin oloni on hyvin agressiivinen ja turhaantunut. Yleensä sitä seuraa viimeistään seuraavana päivänä sairauden puhkeaminen.

Loppuviikosta on tampereella kivimessut ja pikkuhiljaa täytyisi niitäkin alkaa miettimään.  Taitaneen taas mennä pakkaaminen viimetinkaan kun olen aika varma että loput hobitit sairastuvat huomenna tai ylihuomenna viimeistään.

Eilen oli postiin saapunut erä turvalukkoja mutta niidenkin hakeminen venyy varmaan huomiselle.

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Yrittäjän haasteet vol. x

Monelle on iso kynnys lähteä tekemään verkkokauppaa. Jos prosessia ajatellaa tarkemmin niin sehän on kuvaamista, tavaraan tutustumista ja näpyttelemistä. Se on x-määrä tunteja ja tavarat on netissä.

Sitten istutaan sormien päällä ja odotellaan tilauksia. Ei kuulu ja ei näy, mitäs nyt? miksei ihmiset löydä tänne.

Muutama ilmanen mainos sinne tänne ja ehkä facebookkiin tutuille koodii ja vieläkin vastaanotto on hiukan laimea... mitäs nyt? Noh lähden tapahtumaan ja jaan käyntikorttia. Kävijämäärä nousee vähän mutta ei vieläkään sitä mitä odotin.

Mitäs nyt?
Itse olen ollut verkkokauppiaana noin 8vuotta ( herranjumala, onko siitä niin kauan? )
Olen kokeillut vaikka mitä ja olen vieläkin sitä mieltä että markkinointia en vain oikeasti hallitse. Jokaisilla messuilla on tullut joku joka on kysynyt miksei hän tiedä meistä?
Nooh tota en tiedä, olen kyllä kaikkeni tehnyt. Meillä suomessa varsinkin on sellainen perjaate että jos jotain löydän niin pidän sen omana tietonani visusti!

Mainostus on minulle sama asia kuin kipittäisin vessaan, ottaisin tyhjän vessapaperi rullan ja huutaisin siihen niin paljon kun ääntä lähtee. Ainut joka asiaan reagoisi olisi ehkä naapurin mummeli jonka kuulo on vähän heikentynyt ja saattaisi seuraavalla kerralla rapussa tavatessa huomautttaa että kannattaisi olla vähän hiljempaa...

Olen tämänpäivän lueskellut mainostuksesta ja yrittänyt tehdä päätöksiä mitä täytyy muuttaa.

Voin samantien pahoitella ettei Helmikuumeen sivuilla ole ollut sen enempää selitystä tuotteista mutta jotenkin kun itse on näitä tuotteita käännellyt vuosia niin ajattelee että kyllähän nyt kaikki tietää... Mutta nyt siihen tulee muutos, käykäähän katsomassa.

Mutta jatkan tätä opiskelua, täytyi hetkellisesti päästää paineita :)

perjantai 16. tammikuuta 2015

Nääh

Olen viikon taas touhunnut hirveällä vauhdilla.

Inkki Pinkkiin tuotteita. Helmikuumeeseen tuotteita, tilauksien pakkausta ja suunnittelua. Ja tietysti möffeleiden tekoa ja sivuston valmistelua.

Jäljessä olen kaavailemastani aikataulusta mutta onneksi se on vain päänsisäinen juttu.

En ymmärrä mikä tuossa glitterissä on, sitä tuntuu olevan joka puolella :D Lapset ovat huomautelleet melkeinpä joka päivä että äiti sun naama säkenöi.

Eilen tuli iltapäivällä sellainen olo että nyt riittää, hain vähän herkkuja lösähdin nojatuoliin ja katselin sarjoja. Jossain vaiheessa huomasin etten pystynyt keskittymään kun käsissä ei ollut mitään ja kaivoin korvakorujen taustat esiin ja pussittelin niitä 100kpl pusseihin.

Tänään alkoi viikonloppu, vaikka työskentelen pääasiassa 24/7 niin helpottaa kun tietää että tilauksiin ei tarvitse koskea ennen maanantaita ja näin voi keskittyä projekteihin kympillä.

Tänä viikonloppuna on kyllä ajatuksena nauttia myös lasten kanssa luistelusta ja muista talven iloista.

Tänään näpersin korvakorujen ohjeen, jotenkin tuntuu että aloittelijat aina unohdetaan. Minä aijon tehdä siihen muutoksen ja tehdä ohjeita myös ihmisille jotka eivät helmistä vielä  ymmärrä mitään.

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Uutta vanhaa

Olen elänyt mielenkiintoiset 3 viikko. Täytyy sanoa että on tämä ollut terapeuttistakin.
Olen siivoillut varastoa, Helmikuumeen sivuille ilmaantuikin paljon epämääräisiä helmipaketteja jotka ovat vuodesta toiseen vaan kyhjöttäneet laatikossa odottamassa tuomiotaan.

Aloin kehittämään möffeleitä, ja olen päättänyt niille aivan uudea suunnan.
Möffeleistä tulee enempi hahmoja jotka seikkailevat möffelimaassa. Sivusto on pahasti kesken kun tarinat ja ulkomuodot on saatu valmiiksi niin massasta hahmon vääntämiseen menee muutama päivä kun ensin tekee pohjatyöt, sitten vääntää päälle sata möffeliä ja lakkaa ne.
Lapset oli loppiaiseen asti kotona mikä sekoitti päivärytmiä ja työtahtia. Nyt kun lapset ovat olleet tarhassa olen oikeasti saanut aikaan tehdä kaikkea kun hilaisuus on antanut sille mahdollisuuden.

Olen pyörittänyt Helmikuumeessa Inkki Pinkin jäämistöjä eli strasseja ja koristeita. Olin Tampereen Outlet messuilla myymässä ja otin glitterit sinne mukaan. Katselin ihmisten penkomis intoa ja päätin silloin että Inkki Pinkki tekee comebackin. Nyt olen 4 päivää väkertänyt Inkki pinkkiä:
www.inkkipinkki.com

Kyllä se itsellekkin on helpompaa kun tuotteet on selvästi omissa kaupoissaan kuin sekaisin yhdessä verkkokaupassa.

Eilen ja tänään lähti möffeleitä uusille jälleenmyyjille. Lajitellessani valmiita ymmärsin ettei valmis varastoni ollutkaan kuin 150 paria joten nyt ensi viikolla täytyy ahkeroida siltä varalta että jotkut myyntitapahtumat tuleekin yllättäen :)

Tässä on myös takaraivossa ajatus saada ensi viikolla Teelle kauppa pystyyn joten työsarkaa riittää, mutta onhan se kiva pitää itsensä kiireisenä :D