maanantai 24. marraskuuta 2014

Ensimmäinen ulkotori

Olen jotenkin ihan pihalla joulukuun myyntipaikoista, olen varannut sinne tänne pöytiä mutta jotenkin on sellainen olo että vielä saisi enemmänkin irti. Siinä ihmetellessä huomasin että vapaa viikonloppunani oli kotikaupunkissa tori joten varasin paikan.

Tottakai ne ensimmäiset pakkaset iskivät sille päivälle ja olihan se taas elämys olla koko päivä kylmässä ulkona. Hermoja raastavassa joululaulujen tulvassa mutta selvisin hengissä!

Oli mukavaa olla pitkästä aikaa torilla ja jäinkin miettimään miten ensivuonna toimimme.
Messut ovat todella tyyriitä, ja vaikka myisi miten huikeasti ei siitä oikeasti vuoden tuloksena pääse kauheasti voitolle.  Työtunnit mitä messuihin menee, kannattaa jättää laskematta.

Leikinkin idealla että Helmikuume siirtyy ensivuonna myymään toreille, mikä parasta asiakkaidenkaan ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi jotta pääsee katsomaan kauppiaita.

Muutamat messut aijon kyllä pitää kalenterissa mutta laitan nyt joulukuuksi mietintä myssyn päähän ja pohdin mitä oikeasti kannattaa tehdä.

Mitä kauppias sitten messupaikasta kustantaa?
Normaali 6 neliönpaikka joka on melkein minimi millä kannattaa lähteä maksaa 490 - 900e sähkön kanssa.
Hotelli jotta pystyy yöpymään on normaalisti 200 - 350e paikkeille. Automatkan pidemmällekkin saattaa maksaa 100e, auto kun syö vähän enemmän ollessaan tupaten täys.
Myytäviin tuotteisiinkin on laitettava osuus. Eli nopealla laskulla pelkästään messuille pääseminen on sellaisen  muutaman tonnin arvoinen läjäys. Ja jos tähän vielä uskaltaisi laittaa omaa palkkaa vähän niin harvemmin sitä oikeasti plussalle pääsee.

Ja joskus tulee tapahtumia joista otetaan takkiin, ne syövät ikävästi niin lompakkoa kuin omatuntoa.

Joten tässä mm syy siihen miksi tinkaajille ei välttämättä enään hymyillä.

torstai 20. marraskuuta 2014

Tampere selätetty

Päässä pyörii miljoona asiaa, vielä on muutama käyntikortti jotka täytyisi käydä lävitse ja hoitaa sovitut hommat. Nyt on torstai mutta vieläkin selvitellään tampereen jälkipyykkiä :)

Odotin Tamperetta kuin kuuta nousevaa, ja taas näytti siltä että ihan kaikki olisi menossa pieleen.

Tein alkuviikon möffeleitä, selkäni kanssa oli ongelmia ja niimpä viritin sohvalle laudan jalkojeni päällä jossa valmistaminen onnistui.
Keskiviikon ja torstain hinnoittelin tavaraa ja pakkasin laatikoihin.





Lunta oli luvattu ja autossamme oli kesärenkaat alla. Yksi talvirengas vuoti ja mies saikin sitten nipin napin sille korjausajan keskiviikolle. Kun haimme renkaan niin myyjä pyöritteli päätään ja sanoi ettei näytä kauhean hyvältä.

Keskiviikkon paketit jäi lähettämättä kun postitusohjelma kenkkuili. Alkuperäinen suunnitelma oli herätä torstaina aikaisin, pakata auto ja suunnata tampereelle.

Joten torstaina heräsin aikaisin, otin aamukahvin ja katsastin koneelta tapahtumat. Paketti joka oli meille matkalla ja olin arvioinut että saapuu ehka perjantaina olikin suomessa ja kuriirilla. Ei muuta kuin soittoa ja tilannetiedustelua, kyllä paketti oli tänään tulossa.  Koska sieltä tuleva tavara oli alunperin suunniteltu näille messuille niin ei voinut muuta kuin jäädä odottamaan ja toivomaan että paketti olisi meillä ennen klo:17.00.

Pakkasin auton rauhassa, otin kesärenkaan mukaan ihan varalta.  Lähetimme tilaukset jotka olivat edelliseltä päivältä jääneet ja pakkasimme myös tulleet tilaukset. Kello oli vasta 11.00 ja menojalkaa jo alkoi ahdistamaan.

Kiertelin varastoa ja yritin vielä etsiä viime tinkaan jotain mukaan mitä olisin unohtanut. Kulutin aikaani koneella, pelasin kaikkea ajankulutus hömpötystä. Join liikaa kahvia ja odotin.

Ennen kahta soi ovikello ja paketti tuli, hirveällä tohinalla paketin purku, tavaroiden pakkaus ja kohti tamperetta!

Rengas tuntui vähän hölmöltä ja auto tuntui pomppivan mutta koska eteenpäin mentiin niin mitäs pienistä.

Saimme Tampereella auton hyvin ovien eteen ja purattua mutta sitten stressi laukesi ja en koskaan ole samantyyppistä jäätymistä kokenut. Alkuperäinen ideamme ei toiminut joten tavarat piti laittaa jotenkin toiste, en kuitenkaan tuntunut saavan mitään oikeen aikaan ja kellokin oli jo lähemmäs seitsemää.

Annoin periksi ja totesin että seuraavana aamuna oli tultava aikaisemmin. Kaupan kautta hotellille ja nukkumaan. Perjantai aamuna vanhat fiilikset olivat palanneet ja huitasimme paikan valmiiksi vaille tunnissa. Siinä hetken kerkesin pyöriä kun ihmiset tulivat ja päivä meni leppoisasti.

Illalla jalkoja särki, vaikka viikottain olen messuilla niin nyt tuntui että olisin seissyt viikon. Pääsimme vihdoin autoon ja aloitimme matkan hotellille kun rengasvalo syttyi. Sitten alkoi etsintä, huoltoasema jossa olisi toimiva ilmapumppu. 1,5h etsimme kunnes löytyi ja rengas oli vajonnut yli puolen. Se oli todella huolestuttavaa mutta olin niin väsynyt ettei jaksanut asiasta murehtia.

Veljeni tuli suoraan töistä hotellille , lähdimme aamulla taas aikaisin meidän autolla. Pääsimme kolmostien päässä olevaan risteykseen liikennevaloihin, kun lähdimme vihreillä ajamaan kuului pamahdus ja olimme vanteella.Onneksi vieressä oli sentään bussipysäkki. Veljelläni oli syntymäpäivä joten mikäs sen parempi synttärilahja kun tunkki käteen ja rengasta vaihtamaan. Hetken päästä automme taakse karsi tuttu auto, kolleega joka kysyi tarviiko joku meistä kyytiä jotta ehtii avaaman paikan. Olin niin kiitollinen ja onnellinen että tälläisiä ihmisiä on!

Lauantai iltana meidän piti mennä syömään toisen kollegan kanssa, sovimme että ajamme tampereen keskustaan ja etsimme jonkun ruokapaikan. Se ei ollutkaan niin helppoa löytää autopaikkaa ja tunnin ajelun jälkeen päädyimme rautatieaseman Tacobaariin. Ei se erikoista ollut mutta ruokaa...

Sunnuntaina oli vähän hiljasempaa ja kerkesin seikkailemaan halleissa, se oli virhe. Kotiin lähti silkkipainanta välineet o_O

Kotimatka meni loistavasti, maanantaina auton hiukkassuodatin oli täynnä mistä se pomppuinen meno johtui mutta sekin saatiin onneksi hoidettua.

Reissu oli kokonaisuudessaan todella mukava ja ensi vuotta odotellessa :D