maanantai 27. lokakuuta 2014

Vapaa päivä

Terveisiä turuust!

Lähdimme torstaina ja palasin kotiin eilen kympin hujakoilla. Messut menivät mukavasti ja tuli höpöteltyä taas uusien ja vanhojen ihmisten kanssa.

Tein viime viikolla päätöksen että lomailen tämän maanantain vaikka omatuntoni huutaa että tilaukset täytyy pakkaa. Eilen kaikki naureskelivat että katsotaan vain niin Tuire löytyy taas helmihuoneesta päivällä kuitenkin. Ei löytynyt!

Olen ottanut tämän päivän hyvin rennosti, suunnitellen uutta, miettien pieniä tärkeitä asioita ja hoitanut velvoitteita mutta hyvin minimaalisesti.

Tein jopa ruuan pitkän kaavan kautta, eli perunamuussin ihan alusta loppuun itse enkä sillä valmispussilla. Kastikkeitakin tein jopa kolme, yhden vähän vaaleeksi jääneen,, yhden palaneen ja yhden suoraan pussista kun hermo meni. Teen sujuvasti kaiken muun mutta ruskeakastike on heikkouteni, en saa jauhoja ruskistettua koskaan juuri oikeaksi vaan aina hutiloin jotain...

Täytyy kyllä sanoa että teki oikein hyvää vain olla tämä päivä ja huomenna ottaa sitten härkää sarvista. Tuleva viikonloppu on rankka, olemme lahden Kätevä Tekevä ja Lukeva messuilla niin kivikerhon puolella kuin Nukkekoti hallissa.

Uutta myytävää on taiottava tämän neljän päivän aikana, Keksin vielä että, ajamme kotoonta messuille emmekä yövy hotellissa kuten normaalisti ja jotenkin se ajelu on aina todella rankkaa päivän seisoskelun päälle.

Onneksi tulee Putous ja Posse  niin illoiksi on iloa :D

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Huh huh

Ollut niin ihmeellinen viikko että olen itsekkin ihan sekasin vielä.

Aloitetaan viime viikosta, valmistauduin Mikkeliin askartelumereen ja miehen kanssa sovimme pitävämme vapaa viikonlopun samaan putkeen ja perjantaiksi viemme auton huoltoon jotta vuoto joka on ollut tiedossa saadaan korjattua.

Perjantai aamu koitti ja mies kuskasi auton huoltoon. Tunnin päästä tuli soitto että vuoto on diesel vuoto ja polttoaine pumpussa joten auto jää odottelemaan uutta operointia seuraavalle viikolle.

Olemme mitoittaneet käytännössä kaikki messutarvikkeet meidän autoon ja lainassa oleva automme on sedani joten todella ahdas ja pieni. Ei voinut muuta kuin vuorokaudessa tehdä taikoja ja muuttaa tavarat tiivimpään tilaan.

Mikkeliin pääsimme hienosti, vähän menomatkalla auto hyppi tyhjäkäynnillä mutta vanha auto kyseessä niin ei siitä huolestuttu. Mikkelin päivä meni ripeästi ja kotiinpäin suunnattiin.  Hiukkasen ennen hyvinkäätä alkoi kuulumaan rutinaa ja rätinää ja auto hyppimään. Pihalla pääsimme mutta niin järkyttäviä ääniä kuului konepellin alta että auto sammuksiin ja konepelti auki.
Jostain syystä anturi oli mennyt sekasin ja tietokone ei ilmoittanut että öljyt olivat lopussa.  Pääsimme onneksi aamulla huoltoasemalle hakemaan täyttöä ja toistaiseksi kone vielä toimii.

Alkoi jo pelottamaan että mitäs jos joudun tällä autolla lähtemään seinäjoelle?

Maanantai koitti ja pieni paniikki alkoi hiipimään päälle kun laskeskelin paljonko autohuolto maksaa ja saanko auton torstaiksi jos koko pumpppu pitää vaihtaa koska meidän tuuriin sellainen pitäisi tehtaalta tilata eikä varastosta löytyisi.

Huoltomies soitti ja kertoi hyviä uutisia, se opn vain tiiviste ja se on nyt vaihdettu!
Ei muuta kuin tiistaina hakemaan auto kotiin.


Tilasin nelisen viikkoa sitten messutavaroita katajanokalle, kun katajanokka tuli ja meni niin oletin niiden tulevan  mikkeliin. No eivät tulleet, ja nyt näyttää että ne tulisivat perjantaina. Olen lähtemässä huomen aamulla seinäjoelle joten ainakin perjantai mennään tavaralla mitä olen repinyt koko viikon pois verkkokaupasta myynnistä.

Veljeni on tulossa perjantaina töiden jälkeen seinäjoelle, viikonlopuksi auttamaan joten nyt pidetään peukut pystyssä että tavarat tulisivat perjantaiksi ja saataisiin vihdoin perille.