tiistai 29. tammikuuta 2013

Käyttäjä error

Olen koko urani aikana keskustellut korujen teon ongelmista monien ihmisten kanssa. Tai no ei korujen teon vaan niiden kestävyydestä. Suurin ongelma on että koru katkeaa tai kiinnityshelmi lähtee pois paikaltaan.

Olen huomannut keskustelujen kautta että monet ovat harjoitelleet itse ja iteasiassa ilman minkäänlaista opastusta mikä heijastuu korujen rakentamisessa. Tätä voisi melkein verrata geeli kynsiin saat tehtyä ehkä nätit mutta eivät ne kestä jos pohja on väärin tehty.

Suurimmat ongelma kohdat listattuna:

*Vaijeri
Harva tuntuu oikeasti tietävän millaista vaijeria pitäisi käyttää. Paksuin ja kallein ei aina ole välttämättä paras vaihtoehto, jos teet paksuun vaijeriin korun joka on lyhyt ja pienistä helmistä niin koru kadottaa kokonaan elastisuutensa ja muuttuu tönköksi ja ajan kanssa vaijeri hankautuu rikki.

Vaijerin valintaan pitäisi vaikuttaa ehdottomasti käyttötarkoitus ja helmien koko. Eihan 29mm lamppuhelmiä kannata laittaa 7 säjeiseen vaikka se olisikin 60mm paksua.

Ja taas 6mm särmikkäisiin ei tarvitse 49 säjeistä 50mm vaijeria vaan 7 säjeinen riittää loistavasti!

Jos siis on hankaluuksia vaijerin valinnassa niin käyppä jossain helmiliikkeessä ja kysy ja selitä tarpeet niin kyllä sinua autetaan. Sitä säästää pitkän pennin kun valitsee vaijerin oikein korua kohti.

*Kiinnityshelmet
Näihin pitäisi ehdottomati kiinnittää enemmän huomiota! Kiinnityshelmi kannattaa valita vaijerin paksuuden mukaan kuten loogisestikin 60mm vaijeria ei saa kahta kertaa 1,5mm kiinnityshelmestä lävitse. ja taas 0.25mm vaijeria ei kannata laittaa 3mm kiinnityshelmeen.

Kiinnityshelmiä kannattaa myös käyttää ahkerasti pitkissä kaulakoruissa jotta jos vahinko tapahtuu ei kaikki helmet ole lattialla vaan pieni osa ja koru on helpompi korjata.

Ja muistakaahan kaikki jotka myyvät koruja että KÄYTTÄJÄ ERROR on aika usein syynä korun hajoamiseen mikä heitetään sitten korun tekijän niskaan.
Esimerkiksi käyttäjä on ostanut avainnauhan jota käyttää vain töissä ja laittaa sen laukkuunsa päivän päätteeksi. Nähtävästi hän rutistaa ajatuksisaan korun pienempään kokoon ja pistää laukkuun. Huonolla tuurilla vaijeri taittuu joka päivä samasta kohtaa, painavampi helmi taite kohdassa tai avaimet jotka hinkkaavat juuri taite kohtaan -- > ja koru antaa periksi.

Nämä on pieniä esimerkkejä, tästä saisi pitkän jutun kirjoitettua mutta maalaisjärki auttaa paljon korun rakentamisessa :)

tiistai 22. tammikuuta 2013

Tehokasta työskentelyä

Minua on pyydetty tekemään riipuksia ja helmiä massasta ja eilen vihdoin pääsin toimiin. Luulin löytäväni oikeat värit ja laittaessani "herkut" uuniin oli väri sävy muuttunut sen verran että koko projekti piti aloittaa uudestaan.

Työskentelytilat ovat kaikilla rajalliset ja normaali pöydän oli vallannut ompelukone ja koirallemme uusi kaulapanta projekti joten siirryin telkkarin eteen muovailemaan. Tottakai jäin koukkuun miesten puolikkaisiin mikä sopivasti tuli subilta ja tehdessäni reikiä helmiin sain tökättyä vasemman etusormen verille.

Mitäs tästä opimme, kun työskentelee niin kannattaa pitää se työskentely rauha muutoin voi käydä tapaturmia.

Messut lähenevät kauhiaa vauhtia taas ja on aika suunnitella messumateriaaleja. Ajattelimme tänäkin vuonna pitää 1,50€ nauhat tietysti vaihtelevalla kokoonpanolla mutta ottaa lisäksi metallihelmiä ja korunosia enemmän kuin aikaisemmin ja näihinkin jonkinsortin pakettihinta.

Yritän saada nyt maaliskuussa aikaan kuvattua koko projektin messujen kulusta myyjän kannalta eli teen postauksen messuelämästä :)

Mutta nyt taas takaisin töihin, angry birdin vihalla :)

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Ei ole...

Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin etsiä tiettyä tuotetta ja käydä kauppa kaupalta läpi mutta ilman tulosta. Tiedättekö mikä on vielä raivostuttavampaa? olla se joka myy tätä surullisen kuuluisaa "ei ole tuotetta" . Helmien kirjo on laaja, niiden käyttö tarkoitukset ovat laajat ja jopa minä yllätyn kuukausittain siitä mitä helmijuttuja on tullut markkinoille tai siitä mihin ja millaista helmeä kysytään.

Niimpä vähän erikoisempien tuotteiden kanssa on hyvin hakuammuntaa mistä sellaisen löytää.
Yritin eräiltä messuilta löytää tietynlaisia riipuspidikkeitä mitkä eivät olleet ehtineet kotiutua ja kymmenestä helmikauppiaasta vain yhdellä näitä oli mutta ei tietenkään mukana.

Ehdottomasti klassisimpia on kun olen koko alkuvuoden rahdannut mukana esim. siemenhelmiä mutta niiden myynti on ollut sen verran huono että olen jättänyt ne seuraavilla messuilla kotiin jotta saan tilan käytettyä johonkin muuhun ja eikö sitten niitä tulla kyselemään :)

Olen siis pahoillani jokaisesta "ei ole" vastauksesta mitä joudun antamaan, mutta lupaan ja alleviivaan että jokainen näistä kysymyksistä piirtyvät jonnekkin korvieni väliin ja yrittävät punkea esiin kun pohdiskelen seuraavaa tukkuerää.




tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet ?

Oikein hyvää Uutta Vuotta 2013!
Selvisimme nipin napin maailmanlopusta jota ennustettiin kahdelle eri päivälle. Kyllä on taas hauskaa aiheuttaa ihmiskunnalle hysteeriaa. No empä usko että suomessa kauhean moni myisi omaisuuttaan ja laittaisi elämänsä risaiseksi tälläisen ennustuksen huumassa.

Viime vuoden etapit:
-Tottakai messut oli jokainen oma etappinsa!
- Helmikuumeen oma liiketila
-helmikuumeen kaksi lisä myymälää
-Inkki Pinkki
-Helmitukku

Kuulostaneen siltä että tälläistä vuotta ei ihan heti toista tule :) Jatketaan  samaa rataa mutta oolen päättänyt jättää pieniä häsläyksiä pois välistä ja keskittyä suurilinjaisemmin asioihin. Esimerkiksi sen messua edeltävän yön voi hyvin nukkua ja hinnoittelun tehdä paikan päällä. Sellaisia pieniä asioita jotka helpottavat arkea.

Joulu meni nopeasti ja joulun jälkeen oli inventaario. Kyllä osaan taas laskea 100!
Nyt inventaario on ohitse ja aletaan löytyneitä tuotteita lisäillä kauppaan.

Yritän tällä viikolla saada pidettyä teema viikon eli TUKKUPÄIVÄT
joka antaa kaikille mahdollisuuden ostella tukkuhinnalla tuotteita.

Ai miten uusi vuosi meni? No kiitos kysymästä vaihtelin verkkokauppoihin alvit oikeiksi ja kuuntelin naapurissa olevien bileiden mekastuksia.

Mutta nyt alan testailemaan lukko ja laittamaan verkkokauppaan myyntiin.