keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Se projekti

Sivut on nyt julkaistu joten voin kertoa enemmän siitä toisesta projektistani.
Olkaapa hyvä:
www.inkkipinkki.com

Helmiä kuin helmiä vaikka hyvin minimaalisena ja kynsissä <3
En halunnut näitä sotkea helmikuumeen kategorioihin joten näin löytävät käyttäjät helpommin etsimänsä.

tiistai 28. helmikuuta 2012

Rähmäkäpälä

Eilen illalla kun sain lapset nukkumaan, kipitin innolla työhuoneeseen ja aloin muokkaamaan aikaisemmin ottamiani kuvia. Sain kuvan muokattua ja pitine katsoa inventaari luettelosta seuraava tuotekoodi kun huomasin jotain hyvin ikävää...
Toisen projektin exeli oli tallentunut tiedoston päälle. Hanskat tiskiin ja melkein itkua sain väännettyä kun ritari ratsullaan tuli hätiin.
Välillä tuo mies on aika velho ja nytkin hän sai jostain kaivettua aikaisemman tiedoston esiin.

Sen siitä sai kun lauantai aamuna 6.00 luulee olevansa pirteä ennen ensimmäista aamu kaffea ja alkaa työstämään projekteja.

Eihän se totaali katastrofi olisi ollut mutta kaikki nippeli tiedot olisivat kadonneet ja niiden uudestaan etsiminen inventaari aikaan noin 300 tuotteelle olisi kyllä sapettanut...

Tänään sain tehtyä projekteja jotka ovat seisseet, kuten ne kapussit. Jos vielä illalla vihdoin saisi taas tavaraa nettiin asti :)
Tänään tuli pieni testi lähetys, syötävän suloisia fimo kukkia.
Mustia valkoisella kuviolla *nami*


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Jotain uutta...

Helmien kanssa olen sen verran jo paininut että sitä on tullut hiplattua vaikka mitä muotoja ja kokoja. Aina tilatessani niitä pyöreitä lasihelmiä niin pieni ääni sisälläni huutaa "tylsää!".

 Haluaisin löytää jotain uutta, jotain todella inspiroivaa mutta vaikka olen kahlannut tukut lävitse en ole sellaista löytänyt. Jotenkin tuntuu että aina palaan näihin samoihin muotoihin ja väreihin, no tietysti siitäkin syystä että niitä on tilattava lisää varastoon jos ovat lopussa.

Tottakai se on ammattivika, eihän vaatesuunnittelijakaan jaksa vuodesta toiseen tehdä samantyyppisiä vaatteita samalla innolla.Mutta kyllä minä vielä löydän se jonkin joka iskee ja kovaa...
Eilen sain pussitettua intialaiset helmet ja isoja sydämiä. Tänään en varmaan niitä kauppaan kerkeä laittamaan kun täytyy hoitaa muita asioita mutta jos huomenna tai viimeistään ylihuomenna.

Jooh nyt hommien pariin, nuorin vissiin tekee hampaita ja saa varautua että ensi yönä valvotaan...

perjantai 24. helmikuuta 2012

Kun projektit jää kesken...

Eilen oli karkkipäivä.
Ensin sain lähetyksen intiasta... Ooh niin ihania lamppuhelmiä <3 niitä sitten kuolasinkin aina kun vain oli mahdollisuus. Sitten tuli paketti jossa oli kiinalaiset kristallit ja lisää lamppuhelmiä joista sainkin eilen jo myyntiin laitettua
Tänään on ollut saamaton päivä, tilaukset tottakai pakkasin mutta jotenkin jumahdin tuijottamaan nauhoitettuja sarjoja mutta kyllä se teki hyvää. Koko ajan saa olla liikkeessä ja nyt oli tilaisuus istua hiljaisuudessa ja keskittyä johonkin fiktiiviseen. Pitäisi varmaan pitää lomaa välillä?
Ääh loma on palkkatyöläisille...

Ongelmana tässä jatkuvassa menemisessä on se että projektit jää kesken, johtuneen tietysti vähän luonteeni laadustakin mutta esimerkkinä tulee helmilähetys jossa on samaa helmeä 20 eri värissä. Saan pussitettua ja nettiin asti jopa 10 mutta sitten tulee uusi lähetys ja arvaatte varmaan että mielenkiintoni siirtyy siihen uuteen lähetykseen. Tämän takia tälläkin hetkellä helmihuoneessa on vain 7 laatikollista helmiä jotka huutaavat käsittelijäänsä. Tämän takia joudun aina välillä laittamaan itseni tilauskieltoon ja puristaa vanhat helmet pois alta jotta taas ylipäätään huoneeseen mahtuu uusia projekteja.

Eihän tämä onneksi aiheuta haittaa kenellekkään muulle kuin minulle jonka työtila pienenee kun joudun täyttämään tuoleja ynm kesken jääneillä projekteilla. Voin tunnustaa että tälläkin hetkellä edessäni on 1000kpl kapusseja jotka ovat olleet tässä vasta puoli vuotta ja joku mättää etten niitä saa pussitettua. En voi antaa niitä "ulkopuolisen" pussitettavaksi koska laatu pitää katsoa tarkkaan ja kissansilmissä se ei aina ole niin helppoa. Yritän ottaa tavoiteeksi että pussi per päivä niin ehkä ne ovat kesällä myynnissä?

tiistai 21. helmikuuta 2012

Tempaus

Veljeni kärräsi etupihallemme joulukuussa(!) peräkärryn. Lunta ei ollut nimeksikään ja peräkärry jopa häiritsi kun katselin maisemia. Tällä hetkellä siitä ei näy jälkeäkään. Kun osaa katsoa, niin hahmottaa sen rajat lumen alla. Sen verran meillä on siis lunta satanut ;)

Nyt kaikille asiakkaille vinkiksi huomenna 22.2. tulee extra tempaus jossa on mahdollisuus itse valita kaupanpäälliseksi jonkun määritellyistä tuotteista.  Alan kohta valmistelemaan tuotteita jotka tulevat mukaan tempaukseen ja julkaisen jutun puolenyön aikaan.

Yksi helmilähetys jumittaa tullissa, siellä on pääasiassa messutavaraa lahden messuille mutta ajattelin jotain napata myös verkkokaupan puolelle. Kiinalaisia kristalleja on ainakin mukava määrä. Pitine tilata ihan muutama lisäväri messuille... lähetyspaketissa lukee painossa 5kg joten taisi taas tulla VÄHÄN enemmän kuin alunperin oli tarkoitus;)
Tässä on toinen projekti joka on vienyt vähän aikaani mutta siitä lisää kun sen hetki tulee...


lauantai 18. helmikuuta 2012

Delicoita ja muovipusseja

Olin perjantaina jo murtunut kun epäilin ettei paketit kerkeä viikonlopuksi. Kun annoin periksi ja aloin kuvaamaan siemenhelmiä kaahasi Ups pihaan ja toi paketin <3 nyt on verkkokaupassa taas uutta ja vanhaa ja kyllä jotain sinistäkin. Delicoista vielä yksi väri pitäisi laittaa pussiin ja sitten pääsee delicatkin näytille.

Olen kantanut huolta ilmastonmuutoksesta ja yksi asia mikä minua hirvittää on tuo muovipussien määrä. Olen yrittänyt miettiä niille parempaa vaihtoehtoa mutta kuitenkin hinnallisesti järkevää ja en ole keksinyt mitään.
Haluaisin tuotteen minkä voisi uudestaan ja uudestaan käyttää ja sen hyödyntämis vaihtoehtoja olisi monta.
Muoviset säilytysrasiat mutta mitä kun asiakas tekee 10 tilausta niin onko hänellä tarvetta 10 laatikolle?
Ehkäpä sen vielä keksin tai sitten en mutta ehdotuksia otan vastaan!

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Raivausta

Olen raivannut tilaa uusille tuotteille joita tulee taas 20kg.
Alkaa loppumaan usko ja toivo, on varmaan annettava periksi ja hankittava jotain fiksumpaa säilytysjärjestelmää. Seinällä roikkuvat makeanvedenhelmet sekä kivihelmet on varmasti pakko siirtää pois ja hankkia tilalle korkeaa hyllyä.
Kyllähän nuo roikkuvat nauhat tilaa vie mutta kun ne lämmittävät mieltä.  Kyllähän tuollainen seinä ritilä jossa roikkuu paaaaljon kivihelmiä painaa myös aika kiitettävästi.

Jospa huomenna delicat jo saapuisivat? tai viimeistään ylihuomenna. Tänään piti lähteä ostamaan pattereita vaakaan mutta tuon pihan kolaus vei kaikki voimat, varsinkin kun jaloissa sinkoilee kaksi riiviötä. Meillä on onneksi apuvoima joka rakastaa siemenhelmien pussitusta ja ottaa kyllä komennosta vaakansa mukaan ;)
Tämä kuva on viime keväältä ja siemenhelmien värikirjo on laajentunut tästä :) joten tiukasti roikkuvat tänä päivänä.




tiistai 14. helmikuuta 2012

Takaisku...

Posti toi mukanaan saapumisilmoituksen.
Olin sormi suussa ja mietin ja mietin että mitähän olen tilannut. Koodi itellan sivuille joka paljastaa painoa olevan kolmisen kiloa ja tulomaan tsekki. Olin vielä enemmän ihmeissäni, enhän ole mitään tsekeistä tilannut?
Hetkellisesti jo keksin että olisiko se ollut ne puuhelmet jotka tilasin jo syksyllä mutta tuo paino epäilytti.

Tänään on ollut järkyttävä lumipyry ja vihaan autolla ajamista huonossa säässä mutta pakkohan se oli härkää sarvista kiinni ottaa ja lähteä katsomaan mitä se posti on meille kuljettanut. Pääsin kassalle ja sain kouraani romaanin kokoisen paketin joka painoi kokoonsa nähden ihan kauhiasti. Hoidin muitakin ostoksia samalla ja kassalla sain sählättyä sitten ostosten kanssa ihan urakalla kun ajatukset olivat siinä pienessä paketissa.

Istahdin autoon, lähdin peruuttamaan ja sitten se tuli kuin salamana kirkkaalta taivaalta... SIEMENHELMIÄ ne on niitä 10/0! Siinä meinasi perheauto saada uuden perän kun seinä läheni uhkaavasti pohtiessani paketin sisältöä.
Kotona lupasin itselleni että saan kajota pakettiin kun tilaukset on hoidettu. Vihdoin tuli se hetki että sain lunastaa palkintoni ja hain jo innolla vaakaa. Tottakai patterit on loppunut ja vaaka ei suostu heräämään.

Tänään ei muutenkaan ole mennyt ihan putkeen, maanantai on siirtynyt tiistaille.

Hyvää Ystävänpäivää!

lauantai 11. helmikuuta 2012

Ostoksia

Teen aika harvoin tilauksia suomalaisista verkkokaupoista mutta aina ei jaksa lähteä itse paikanpäälle niin tulee tilattua. Tilasin 3 verkkokaupasta kynsituotteita ja oli shokki miten tuotteet oli esim. pakattu. Tämä siis avarsi omaa näkemystäni kauppiaana ja suosittelen kyllä muillekkin verkkokauppiaille.

Ensimmäinen paketti oli iso laatikko jossa oli noin 30 eri tuotetta. Seassa oli sanomalehteä ja jokainen pieni kynsilakka oli pakattu omaansa pakastepussiin. Näky oli jotenkin hyvin varastollinen ja tuotteiden avaamiseen vierähti piiiitkä tovi kun jokaisen sai repiä erikseen auki. Pakkauslista oli niin sekava ettei siitä saanut selvää oliko kaikki tuotteet tulleet. Jos tilaan 10 arkkia erillaisia tarroja ja listassa lukee
1xtarra
1xtarra
1x3D tarra
jne.
Noh oli kuitenkin onneksi edes yritetty pakata.

Toinen paketti tuli ja innolla kiiruhdin sohvalle istumaan ja repimään pakettia auki. Paketti oli siis normaali kuplapussi. Reunasta kiinni ja kunnon repäsy ja kuinka ollakkaan tuotteet on ympäri olohuonetta! Siinä sitten juostiin kilpaa muksujen kanssa että kuka saa ensin glitteri purkin käteen ja onko se vielä yhdessä vai kahdessa koossa. Ei mitään pakkauslähetettä! Lupasivat sivuilla kiitos lahjan ja sellainen siellä kait oli mutta ei mitään merkintää että mikä niistä. Valitettavasti en edes muistanut mitä olin kaikkiaan tilannut ;D

Kolmas paketti tuli ja olin jo hyvin varautunut. Tämä oli kunnolla pakattu pussiin ja sen päälle kuplamuovi ja vielä kuplamuovipussiin. Kivat kiitos glitterit mutta ei pakkauslähetettä.

Miettikääs jos pakkaisin kaikki helmet irtonaisena kuplapussiin, se sotku mikä siitä syntyisi jos pussi hajoisi esim. postissa. Kun tuotteet on yhdessä isossa pussissa on sentään mahdollisuus että tuotteet pysyisivät yhdessä koossa vaikka itse kuori kolhuja saisikin. Pakkauslähete on mielestäni itsestään selvä asia, jotta asiakas saa kirjanpitoon kuitin ja pystyy heti tuotteet saatuaan tarkistamaan että kaikki on.

Sitten pieni hehkutus <3 Neljän päivän viilaamisen ja höyläämisen jälkeen tilasin tukusta Delicoita. 12 eri väriä koossa 11/0. Se miksi aikaa meni tilauksen tekoon on se että delica värejä on ihan äärettömästi! Otan mieluusti päävärit aluksi ja kun olen selvittänyt mistä immiset tykkäävät niin lähden laajentamaan sivuväreillä. Ei kannata varastoon ostaa 10 erillaista keltaista jos se itse keltainen ei oikein nappaa.


Pahinta oli kun piti miettiä että mistä väri kategoriasta aloitan delicoiden laajentamisen, päädyin hopeasisukseen.  Hulluksi noiden delicoiden kanssa tulee jos ei ole täysin varma mitä etsii.


Samassa toimituksessa tulee myös Graffin helmilankaa eli nailon lankaa ja olikohan jopa 8 eri värissä.Mutta nyt täytyy mennä laittamaan nuo lojuvat possut roikkumaan seinälle jotta voin aloittaa verkkokaupan "remontin" eli tarkoitus on muokkailla kategorioita ja uusia joitain kuvia ;)

tiistai 7. helmikuuta 2012

Kyllä minä tiedän...

Tuli tuossa pakkauksen ohessa mieleen hauska juttu joka kävi ennen joulua.

Aina välillä tulee tilauksia joissa tilaajan tiedot on paikkakuntaa myöten ruotsiksi kirjoitettu. Tälläisen ohella tarkistan tietysti aina että tilaus on suomen puolelta ennen lähettämistä.
Mies lähti viemään postia ja soittaa hädissään kun virkailija ei suostu lähettämään pakettia suomen merkeillä. Siinä sitten väännettiin virkailijan kanssa että onko osoite suomessa vai ei.
En muuta enään keksinyt niin sanoin virkailijalle että katsoo postinumeroa onko se suomesta.
Kyllä virkailija sitten antoi periksi lopussa, mutta vielä väänsi siihen että osoite oli kirjoitettu ruotsiksi...

Piti sitten ihan muistuttaa että vaikka täällä meidän seudulla ei pahemmin ruotsia kuule, ompi suomi kaksikielinen maa ;)

Mitä tukkua käytät?

Aina välillä törmää kysymykseen, mitä tukkua käytät? Tämä aina saa häkeltymään kun mietin että onko kysyjä oikeasti tosissaan? Sehän on liikesalaisuus jos menet kysymään vaatekaupan Tuijalta mistä tukusta hän on tilannut mitäkin, voi vastaus olla aika hiljainen.

Jos levittäisin tukkurini nimet ympäriinsä niin miksi tekisin tätä? Itselleni jokainen tuleva lähetys on joululahja joka on kiva repiä auki ja ihailla saamisiaan. Toivoa että asiakkaat tykkäävät ja että se olisi heillekkin samanlainen kokemus kuin minulle. Tietenkin suomen markkinoilla pyörivät samat helmet mutta aina yritän löytää jotain uutta, jotain mitä kukaan ei ole vielä nähnyt.  Jos siis levittäisin tukkurien nimet niin tämä ilo jäisi minulta kokonaan pois, koska muut käyttäisivät samoja tukkuja.

Koruilijan into on avata paketti ja samalla huomaamattakin kehittää päässään ideoita mitä näistä tuotteista syntyy. Minä taas mietin sitä mitä ne asiakkaat miettivät kun saavat sen pakettinsa auki ;)
Voin myös kertoa että omien tukkujen löytäminen on oma lajinsa. Olen laittanut siihen satoja tunteja ja teen sitä jatkuvasti. Jos löytäisin vielä jonkun uuden paikan missä olisi minullekkin jotain todella inspiroivaa.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vapaa päivä

Messut on nyt messuiltu, kiitos kaikille kävijöille ja kiirettäkin meinasi pitää ;)
Kävijöitä oli aika vähän verrattuna ensimmäisiin Helmiplaneetta messuihin joissa kävimme.

Tänään on särkenyt joka ikistä lihasta ja kurkku on kuiva halli ilmasta. Seuraavaksi onkin sitten lahden helmimessut joten niitäkin pitää jo pikkuhiljaa alkaa suunnittelemaan.
Olen viettänyt vapaa päivää eli suunnitellut mitä seuraavaksi hankitaan ja varannut yöpymiset messu viikonlopuille ja sellaista normaalia vapaata. Nyt kun nuorimmat on nukkumassa tuli hyvä sauma raivata helmihuonetta ja sainkin lattialle tilaa siirtämällä messutarvikkeita toiseen huoneeseen. Eli nyt olemme virallisesti kahdessa huoneessa. Riehuin myös sen verran että siirsin muutaman hyllyn ja pöydän toistepäin niin liikkuminen pitäisi olla vähän mukavampaa.

Kun löydän kamerani jostain laukun pohjalta niin laittelen kuvia messupöydästämme.

Tänään pitää pakata viikonlopun tilaukset ja toivon että kerkeisin/jaksaisin saada uusia tuotteita verkkoon. Pitäisi kerkeä äänestämäänkin ja vähän kotitöitä tehdä mutta katsotaan mihin sunnuntai riittää.

perjantai 3. helmikuuta 2012

*Poks*

Tammikuun kilpailu oli huikea, ihmiset jaksoivat äänestää lemppariaan ja koruja oli vähän mutta oikein tasokkaita. Tämän kuun teemana onkin sitten turkoosi.
Noniin en saanut sinisiä kynsiä vaan turkoosit mutta nätit niistä tuli <3
Huomenna on messut.. Olen ihan viittä vaille valmis. Eilen mietin pitkään että otanko Tohot mukaan mutta sainkin kuin tilauksesta kaksi pyyntöä ottaa Tohot mukaan niimpä niitä olen tänään pakkaillut.
Olen aika varma että jotain jää puuttumaan, niinhän se valitettavasti aina menee.
Väsyttää jo nyt mukavasti kun tietää että huomenna on hyvin aikainen herätys ja eivät kauhean hyvää säätä luvanneet aamu ajokeliksi. Helmetkin pitää lastata vasta aamulla kun tuo pakkanen puree vähän liian tehokkaasti :)
Noh huominen pois alta ja pääsee taas palaamaan normaali rytmiin ja odottelemaan maaliskuuta.
Maaliskuussa käymme pyörähtämässä lahden helmimessuilla sekä maaliskuun lopulla Seinäjoella askartelumeressä.

Tänään ei ole ihan putkeen päivä mennyt, huipentumana työvaloni otti ja räjähti eikä nyt satu olemaan varalle lamppua
Diiba daa sitten viimeiset rutistukset.

torstai 2. helmikuuta 2012

Viimeistä viedään

Pikkuhiljaa alkavat laatikot täyttymään ja deadline olemaan lähettyvillä.
 Tunnen sen kropassani jo, alkava vatsahaava tekee taas paluuta mutta onneksi siihen on lääkkeet ;)
Vuoden ensimmäiset messut ovat työläimmät kun pitää tyhjästä alkaa kasaamaan kokoonpanoa, muilla messuilla sitten täydennetään tarpeen mukaan.
Mikä tuo valoilmiö pihalla on? se on ihana ja antaa voimaa. Kun aamulla juoksin taas pyykkien kanssa pitkin asuntoa piti ihan pysähtyä ihmettelemään kun makuuhuoneessa oli valoisaa. Meillä on talo sen verran huonossa linjassa ettei aurinko paista huoneisiin kuin kesä illoin. Niin se valo tuli vastakkaisesta ikkunasta mutta oli niin voimakas että antoi valoa talon poikki.

Tänään alan haalimaan vielä verkkokaupan puolelta juttuja myyntiin. Sekä kokoomaan myynti telineitä jotka onnellisesti ovat vielä paketissa ja meinasin ne hienosti unohtaa kun olin kasannut ne joukon jatkoksi uusien tuotteiden alle.

Eilinen meni mukavasti laputellessa, siinä aikani kuluksi sain vajaaseen 300 pussukkaan lapun tyrkättyä.  Mutta onneksi olemme voiton puolella ;)
Mutta nyt lähdeen ihmettelemään tsekkiläisiä helminauhoja, mitä nappaan mukaan.